İletişim

Fenoksietanol, kozmetik ürünlerde ve ilaçlarda koruyucu olarak kullanılan bir glikol eterdir. Kozmetik ürünlerin kokusunu artırabilen aromatik özelliklere sahip bir tür alkol esteridir. Madde şeffaf bir sıvıdır, alkolde, suda ve yağda kolayca çözünür. Roket yakıtı üretiminde, boya ve vernik endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Fenoksietanol’ün Kimyasal Özellikleri

Kozmetiklerde fenoksietanol, etilen, fenil, eter ve glikol tarafından parçalanabilir. Ayrıca fenoksitol, fenoksetol, gül eter, fenilcellosolve ve etilen glikol monofenil eter gibi başka kimyasal isimlerle de bilinir. Dermatolojik ürünlerin testleri sırasında kimyasal bir özelliği keşfedildi. Bu kimyasalın özelliği, koruyucu özelliklerinin yanı sıra, parfüm ve sabundaki sabitleme aromalarını bloke etmesi, kokunun buharlaşmaması ve daha uzun süre kalıcı olduğu gözlemlenmiştir.

Fenoksietanol İçeren Ürün Türleri

Esas olarak kozmetik ve parfümler de dâhil olmak üzere farmasötik ürünlerde, güneş kremlerinde, şampuanlarda, kremlerde ve merhemlerde bulunur. Kimya endüstrisinde ve çamaşır deterjanlarında, bakterisitlerde, mürekkeplerde, böcek ilaçlarında, boyalarda, antiseptiklerde, aşılarda, reçinelerde ve sperm öldürücü jellerde de kullanılmaktadır.

Kozmetikte Fenoksietanol Yararları Ve Zararları

Fenoksietanol çok çeşitli antimikrobiyal aktiviteye sahiptir. Ürünü, cerahatli ve iltihaplı süreçlerin ana ajanları olan Gram negatif bakteriler gibi antibiyotiklere dirençli olanlar da dâhil olmak üzere maya, küf, her türlü bakterinin büyümesinden korumada etkilidir.

Fenoksietanol büyük miktarlarda kullanıldığında beyindeki ve merkezi sinir sistemindeki hücrelere zarar verir. Kimyasalları yüksek dozlarda kullanmanın diğer olası yan etkileri şunlardır: cilt tahrişi, alerjik reaksiyonlar, kanser, akciğer, göz iltihabı, dermatit, egzama vb. Cilt problemleri durumunda, alerji ilaçları fenoksietanol ilacı ile dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

Whatsapp
Hemen Ara
Lokasyon