İletişim

Bir tür silikon yağı olan dimetikon, su iticiliği nedeniyle saç kremlerinde ve şampuanlarda yumuşatıcı olarak kullanılır. Ayrıca Dimetikon, cilt bakımı gibi kozmetik ürünlerde kullanımı yaygındır. Dimetikon silikon bazlı polimer bir karışımdır. Bu ürün pürüzsüz, ferahlatıcı ve doğal bir his verebildiği için saç bakımı ve cilt bakım ürünlerinde ciltte koruyucu bir örtü vazifesi görür.

Dimetikon’nun Kullanım Alanları

Saç biti tedavilerinde çoğunlukla sprey olarak kullanılır ve saçın bütünü spreyle ıslatılır. İçeriğinde bulunan siklometikon oda sıcaklığında buharlaştıktan sonra aktif madde olan dimetikon saç yüzeyinde kalır. Bu ürün saçlarda bulunan biti çevreleyerek bitlerin nefes borusunu tıkar, nefes borusu tıkanmış bitler ve yavrular ölür. Bu sürede yumurtalar zamanına göre yeterince etkilenmeyebilir ama 10 gün içinde bu ürün düzenli kullanıldığında %100 etkili olur.

Yüzlerce türe sahip olan bitler, ahşap, saç, kıyafet ve hayvanlara tutunarak yaşarlar. Dimetikon etkili şampuan ve saç kremleri ile saçlarınızı bitlerden arındırabilirsiniz. Bu etkin madde olmadan kullanılan ürünlerden kesin sonuç alınamaz. Tıp alanında Dimetkon içeren ilaçların genellikle gastrointestinal sistemdeki gazın neden olduğu abdominal semptomları iyileştirmek, gastroskopi sırasında midede köpüklü mukusu çıkarmak ve abdominal röntgen muayenesi sırasında bağırsak gazını ortadan kaldırdığından dolayı Dimitekon kullanılır.

Dimetikon, bir tür yağ olduğu için genelde losyonlarda ve yüz temizleyicilerinde nadiren kullanılır. Yıpranmış saçlara dolgunluk ve canlılık vermek, lens temizliğinde, evcil hayvan tedavilerinde, göğüs implantlarında, slikondan imal edilen oyuncaklarda ve makyaj ürünlerinde sıklıkla kullanılır. Fondöten, kapatıcı, şampuan vb. 

Dimetikon’nun Etkileri

Dimetikonun nemlendirici etkisi yoktur ve tek başına herhangi bir kozmetik etki yaratmaz. Ancak çeşitli viskozitelere sahip olmasının yanı sıra yüksek su itici etkiye ve yüksek kayganlığa sahip olduğundan birçok kozmetikte kullanılmaktadır. Cilde olduğu gibi yayılması zor olan bileşenlerden yapılmış kozmetikler söz konusu olduğunda, dimetikon bir kayganlaştırma yağı olarak işlev görür ve kullanılabilirliği iyileştirmeye hizmet eder.

Cilde uygulanmada, uçucu madde sıvısı buharlaşmadan önce sürüle bilirliğini kolaylaştırmak dimetikonun bir özelliğidir. Bu nedenle yıkanmayan bir tedavi maddesi olarak kullanıldığı da dikkat çekicidir. Dimetikonun bu kadar sık ​​kullanılmasının sebebinin, yağ içeriğinin eşit olarak dağılması ve bu durumda muhafaza edile bilir olmasıdır.

Dimetikonun bir diğer önemli rolü, köpük önleyici bir madde olarak etkisidir. Köpük giderici bir etkiye sahiptir, yani emülsiyon yaparken oluşma eğilimi gösteren hava kabarcıklarını ortadan kaldırarak ürünün kalitesini arttırır. Dimetikon'un bir başka avantajı da değerli bir destekleyici olarak rol oynamasıdır.

Dimetikon yüksek oranda su iticidir ve diğer bileşenleri cilt ve saç üzerinde bir film oluşturacak şekilde iter. Bu sadece bir bariyer etkisi yaratmakla kalmaz, aynı zamanda cilt ve saç üzerinde parlaklık yaratma etkisine de sahiptir. Dimetikon, kullanım rahatlığının yanı sıra görünümünü ve işlevselliğini de geliştirmeye yardımcı olur. 

Dimetikon Maddesinin Güvenilirliği

Dimetikon, silikon yağı gibi tipik bir bileşendir. Bu nedenle silikon yağı ile ilgili yanlış anlaşılmalar, dimetikonun zararlı bir madde olduğu konusunda yanlış anlaşılmalara yol açabilir ancak dimetikon kesinlikle güvenli bir bileşendir. Her şeyden önce dimetikon, İlaç Yarı Hammadde Standardı 2006'da listelenmiş olmasından da anlaşılacağı gibi güvenilirliği tanınan bir bileşendir.

Birçok kozmetikte kayganlaştırıcı olarak kullanılmış ve 10 yıldan uzun süredir kullanılmaktadır ve bu süre zarfında hiçbir toksisite gözlemlenmemiştir. Özellikle cilt tahrişi ve alerji testlerinde, birçok araştırma enstitüsü tarafından yapılan insan testlerinde deneklerin hiçbirinde herhangi bir sorun görülmediği sonucuna varıldı.

Whatsapp
Hemen Ara
Lokasyon